1 maj 2022
14:00

Grebbestads IF

Referat: Karlslunds IF FK - Grebbestads IF

Karlslunds IF FK står för säsongens bästa insats hittills i vårsolen på Karlslund Arena och vinner rättvist dagens division 2-match mot serieledarna Grebbestads IF efter att Daniel Mushitu trycker in matchens enda mål i den 72:a minuten.

Det var en matchbild som vi redan har lärt oss känna igen i år, trots att vi bara har kommit till omgång 5 av årets seriespel. En matchbild där Karlslund äger bollinnehavet och initiativet, visar fint spel på planen och tillåter inte motståndarlaget till mycket boll eller tid att göra särskilt mycket vettigt.

På förhand är detta en poängmässigt viktig match då gästerna efter de fyra första omgångarna har gått rent och spelat in 12 poäng, och där Karlslund endast har fyra poäng, trots bra spel. En förlust för hemmalaget här skulle innebära elva poängs skillnad, vilket i och för sig inte är en omöjlighet att ta igen, men däremot en brant uppförsbacke är det allt.

Om en totalt ointresserad person hade spontanbesökt Karlslund Arena för att ändå ge fotbollen en chans så hade denne troligtvis gissat fel på vilket lag som var serieledare. Dock ska all respekt gå till Grebbestad som framför allt i början av den andra halvleken inte alls är ofarliga utan skulle kunna göra både ett och två mål, men där Rasmus Forsell i hemmamålet står i vägen och gör två riktigt bra och svettiga räddningar.

Karlslund står för en riktigt bra första halvlek. Det enda som saknas är mål. När domaren blåser av för halvtidspaus är ställningen fortfarande 0-0, men Karlslund ska vara riktigt nöjda med sin prestation som bör ses som säsongens bästa hittills.

Karlslund fortsätter att trycka på i början av den andra halvleken, och det är här Grebbestad börjar bli farliga i sina omställningar. Vi tackar framför allt Forsell för att nollan hålls intakt bakåt.

Matchuret tickar på och Karlslund kommer på våg efter våg, Grebbestad sticker iväg då och då i omställningar, men ingen större fara mot Karlslunds försvar.

I den 72:a minuten är Gilbert Ishimwe på hugget och stör ett uppspel, roffar åt sig bollen, spelar till Jens Grønneberg Johansen, som spelar tillbaka till Ishimwe och som från vänster i straffområdet spelar in bollen centralt där Daniel Mushitu häver sig fram och får in bollen i mål, 1-0! Detta är nyförvärvets andra mål i sin fjärde match för säsongen, och förutom mål har han stått för fina insatser både som mittfältare och anfallare i inledningen.

Grebbestad har något farligt läge i slutet av matchen, men matchen slutar som bekant 1-0. Ser vi till allt bollinnehav, alla skapade målchanser, allt fint spel, alla återerövringar, alla löpningar med och utan boll, alla vunna dueller, så är tre poäng till Karlslund och en ny hållen nolla bakåt (tre av sex matcher nu) fullt rättvist.

Tränartrion Samuel Wowoah, Anton Olsson och Henrik Andersson bör vara lika nöjda som bilden visar. Dagens seger innebär den andra raka efter vinsten på bortaplan mot Herrestads AIF i den förra omgången, och gör att Karlslund klättrar upp till åttondeplats i tabellen på sju poäng, nu fem poäng från Grebbestad som fortfarande är serieledare.

Jakten fortsätter nästa helg då Karlslund möter serietvåan Säffle SK på bortaplan, matchstart lördag 7 maj 14:00.